POZVÁNKY DO KNIŽNICE

30.05.2011 Vranov nad Topľou

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pozýva 31. mája 2011 od 9.00 do 15.00 hod. deti a mládež vo veku od 6 do 15 rokov do knižnice na čitateľský maratón!
Po minuloročnom úspechu celoslovenského projektu „Čítajme si...“ a prekonaní slovenského rekordu o Najpočetnejší detský čitateľský maratón sa Linka detskej istoty pri SV UNICEF rozhodla pokračovať v tradícii tohto podujatia.
V roku 2010 sa čitateľského maratónu zúčastnilo 21 234 detí v 140 knižniciach celého Slovenska. V utorok 31. mája 2011 sa pokúsime prekonať minuloročný rekord.
Projekt vznikol s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Realizuje sa rovnako na každom mieste 6-hodinovým čitateľským maratónom, do ktorého sú zapojené deti v knižniciach na Slovensku.
V každom meste zastrešuje podujatie významná osobnosť, ktorá svojou podporou projekt v meste zviditeľňuje a svojou účasťou pomôže pritiahnuť čitateľov aj záujem verejnosti na knihy a čítanie. V našom meste sa čitateľský maratón uskutoční pod záštitou primátora mesta Ing. Jána Ragana, ktorý sa prihovorí prvým účastníkom maratónu a odštartuje maratón čítaním.
Svedkom rekordu vo vranovskej knižnici bude pani Magdaléna Kroková, ktorá patrí medzi čitateľov s najväčším počtom vypožičaných kníh v našej knižnici. Každé dieťa sa zaregistruje do prezenčnej listiny. Podmienkou započítania účastníka je prečítanie jednej strany z knihy.

Od 2. júna 2011 až do 8. júna 2011 každý deň o 10,00 hod. pozýva Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou žiakov ZŠ na podujatia v rámci projektu „Les ukrytý v knihe“.
Celoslovenský projekt realizuje knižnica vďaka výzve Národného lesníckeho centra knižniciam, pretože rok 2011 bol vyhlásený OSN za Medzinárodný rok lesov 2011.
Hlavný slogan: „Forest for People“ – „Les pre ľudí“ zdôrazňuje prepojenie človeka s lesom, zviditeľňuje dôležitú úlohu človeka pri ochrane a udržateľnom rozvoji lesov.
Knižnica pripravila pre žiakov základných škôl zážitkové čítanie z kníh s lesnou tematikou, tvorivé dielne, premietanie filmu, vypožičiavanie kníh zameraných na prírodu, ako aj stretnutie s lesným pedagógom Ing. Michalom Dobranským, ktorý má pre deti pripravený program o prírode, obyvateľoch lesa a našich povinnostiach v starostlivosti o prírodu.

Antolíková
 

Vyberte región